Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S Džunglí je konec? Hollande potvrdil likvidaci tábora v Calais

Francouzský prezident François Hollande, foto: Jean-Marc Ayrault
Francouzský prezident François Hollande, foto: Jean-Marc Ayrault
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzský prezident François Hollande dnes potvrdil plán na uzavření uprchlického tábora v Calais zvaného Džungle.

Úřady podle něj doufají, že se jim zhruba 9000 migrantů podaří přesunout do různých zařízení pro uprchlíky po celé zemi do několika týdnů.

Hollande během návštěvy uprchlického centra v Tours ve střední Francii řekl, že podmínky v táboře jsou "nepřijatelné" a "velice těžké", a to zvlášť pro ty, kteří se sem uchýlili před válkou.

Takové tábory podle něj ve Francii nesmějí existovat a země musí ukázat, že je "důstojná, lidská a odpovědná". Prezident sám navštíví Calais v pondělí, uvedla agentura AP.

Polovina tábora byla zrušena už v březnu, ale jeho populace od té doby vzrostla na dvojnásobek. Plány na uzavření tábora vyvolaly silné protesty mnoha konzervativních a krajně pravicových lokálních politiků, kteří se obávají důsledků pobytu migrantů ve svých městech.

Témata:  François Hollande uprchlíci uprchlické tábory

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy