Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Švédsku se střílí. Ozval se i výbuch

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - V centru jihošvédského města Malmö se v neděli večer střílelo, čtyři lidé jsou zraněni. Jeden z nich byl zasažen do hlavy a je v kritickém stavu. Útočníci z místa činu ujeli na skútrech, policie po nich pátrá

Několik svědků řeklo, že v centru Malmö došlo v neděli kolem 19:00 SELČ k honičce, při níž dva skútry pronásledovaly automobil se čtyřmi lidmi. Auto narazilo do stromu a útočníci jedoucí na skútrech, všichni s maskovanými obličeji, na vůz zahájili palbu. "Stříleli z automatických zbraní," prohlásil jeden z očitých svědků. Útočníci prý vypálili asi 20 ran.

Tři zraněné odvezli do nemocnic místní obyvatelé. Těžce zraněného dopravila do nemocnice sanitka.

Krátce po 20:30 SELČ byla v Malmö nedaleko místa střelby slyšet silná exploze. Policie zatím nesdělila, co bylo její příčinou.

Švédsko je převážně klidná, bezpečná země s nízkou zločinností, policie ale má problémy se zvládáním násilností v některých chudších čtvrtích velkých měst, jako je Stockholm, Göteborg a Malmö. V posledních letech zde opakovaně dochází k přestřelkám, granátovým a také žhářským útokům, při nichž shořely desítky aut.

Témata:  střelba ve Švédsku Švédsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy