Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba nedaleko Paříže: Útočník v supermarketu zranil dva lidi

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Obyvatelé francouzského Yvelines poblíž Paříže zažili v pondělí odpoledne chvíle hrůzy, když tam neznámý útočník spustil palbu. Při útoku v supermarketu vážně zranil dva lidi a utekl.

Francouzský senior dnes nedaleko Paříže těžce zranil při střelbě dva lidi. Po útoku se ukryl u sebe doma, ale nakonec se vzdal policii. Podle místních úřadů šlo o vyřizování osobních účtů, nikoli o teroristický útok. Útočník je známý policii jako výtržník, který občas narušuje veřejný pořádek.

Muž, kterému je přes 60 let, v prodejně začal střílet krátce před 12:30 a zranil 57letou ženu a 73letého muže. Stav obou postřelených je podle lékařů velmi vážný. Střelec je pravidelným zákazníkem velkoprodejny Super U, odkud po střelbě ihned utekl.

Podle listu Le Parisien jde o důchodce, který v obci západně od metropole žije asi rok. Po střelbě ve velkoprodejně se ukryl doma. V jeho autě se našla puška. Dům násilníka obklíčili příslušníci elitní policejní jednotky, kterým se nakonec po vyjednávání vzdal.

Témata:  Francie střelba ve Francii

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy