Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který byl ženou, porodil dítě ženě, která bývala mužem

Děti, ilustrační fotgorafie
Děti, ilustrační fotgorafie
Foto: Pixmac

Quito - Transgender pár z Ekvádoru se zapsal do historie, když muž, který býval ženou, porodil dítě své přítelkyni, která naopak bývala mužem.

Rodiče z Ekvádoru se stali prvním transgender párem z Jižní Ameriky, který společně zplodil vlastního potomka. Fernando Madacho se narodil jako žena, jeho partnerka Diane Rodriguezová zase jako muž. Dítě počali přirozenou cestou (foto zde). 

"Jsme rodina jako každá jiná i navzdory tomu, že možná nemáme stejná práva," řekl Madacho zahraničním médiím. Dodává, že to mnohdy kvůli své odlišnosti nemají jednoduché, ale rodičovství si oba nesmírně užívají.

Rodriguezová, která se narodila jako Luiz, tvrdí, že by ji nikdy nenapadlo, že se stane matkou. "Zákon kdysi vyžadoval, aby vás vykastrovali, pokud jste chtěli být identifikováni jako žena," řekla. Její život nebyl vůbec jednoduchý. Rodina se od ní distancovala a nechala ji žít na ulici. Rodriguezová byla několikrát dokonce unesena.

Nyní však žije ve spokojeném manželství s Fernandem. Čtyři měsíce po porodu jejich prvního potomka se rodiče rozhodli, že by chtěli svou rodinu ještě rozšířit. S fanoušky na Facebooku sdílí veškeré novinky ohledně jejich cesty k rodičovství.

Témata:  Ekvádor děti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy