Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povedená rodinka narkobarona Guzmána? Jeho synové prý zabili pět vojáků

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Komando 60 ozbrojenců přepadlo na severozápadě Mexika armádní kolonu a zabilo pět vojáků. Policie z útoku podezírá syny vězněného narkobarona Joaquína Guzmána.

Komando přepadlo kolonu, která převážela do nemocnice osobu zadrženou kvůli drogám. Gang, který také zranil deset lidí, byl vybaven puškami a granáty. Místem útoku byl pobřežní stát Sinaloa, který byl hlavním působištěm Guzmánova drogového gangu. Tento muž, přezdívaný kvůli svému vzrůstu El Chapo (Prcek), byl po útěku z věznice znovu zatčen v lednu.

Podle úřadů vedení jeho gangu převzaly synové a že právě oni jsou za přepadením vojenské kolony. Zpravodaj stanice BBC sdělil, že vojáci jeli v pátek brzo ráno ve dvou automobilech jako eskorta sanitky Červeného kříže, v níž byl převážený vězeň. Na auta zaútočilo 60 ozbrojených mužů, vojáky zbili, stříleli na ně a osvobodili vězně Julia Oscara Ortíze Vegu, alias El Kevina.

Mezi mexickými drogovými kartely se momentálně bojuje. O kontrolu nad produkcí narkotik usiluje Guzmánův bratr Aureliano Guzmán alis El Guano.  Proti němu stojí gang vedený bratry Beltrán Leyvaovými.

Témata:  Mexiko Joaquín Guzmán

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 17:06

Nová pravidla pro svazky LGBT budou platit od ledna. Pavel podepsal novelu

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy