Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vězeň spojovaný s Viktorem Krejčířem spáchal sebevraždu

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Reprofoto ČT

Johannesburg - Jack Watts Cloete, který měl kontakty s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem, spáchal ve věznici v Porterville sebevraždu.

Mluvčí vězeňské služby řekl, že Cloeteův případ je řízen na celostátní úrovni a že se k němu nemůže vyjádřit. Jiný mluvčí řekl, že se sebevražda vyšetřuje.

Podle jihoafrického listu Son byl Cloete zadržen v roce 2014 a policie zjistila, že měl kontakty s Krejčířem i zavražděným vůdcem podsvětí Cyrilem Beekaou. Policie po Cloetem pátrala v souvislosti s několika trestnými činy, mezi nimiž byl i pokus o vraždu a obchodování s drogami.

Beeka byl zastřelen v roce 2011. Je považován za někdejšího Krejčířova obchodního partnera a spekulovalo se Krejčířově podílu na Beekaově vraždě.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Byl tam odsouzen k 35 letům za únos a mučení bratra drogového dealera. Je ale obviněn i v dalších případech. V Česku byl Krejčíř odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika sebevražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy