Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je libo dětskou postýlku v podobě raketového systému Buk? Ruský výrobce vyrábí kontroverzní nábytek

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Skvělý marketingový tah, nebo nehoráznost? Výrobce nábytku z Petrohradu vyvolal rozruch nabídkou dětské postýlky v podobě odpalovacího zařízení ruských protiletadlových raket Buk.

Továrna CARoBUS se specializuje na "kreativní dětský nábytek" například v podobě sportovních aut porsche, ferrari, autobusů, lokomotiv či lodí.

Letos obohatila trh o speciální sérii postýlek v podobě Buku, tanku a letounu. Postýlek v podobě protiletadlové zbraně (zde) se zatím prodalo deset kousků, každá za 11.000 rublů (asi 4200 Kč).

"To je nějaký vtip?" rozhořčil se známý reportér Oleg Kašin. "Nevidím v takové postýlce nic nenormálního. Někdo chce být doktorem, někdo pekařem a někdo vojákem," řekl naopak ředitel Anton Koppel, který továrnu vlastní spolu s otcem.

Internetová debata sahá od úvah "možná bychom měli zakázat dětem hrát si na válku" až po hypotézu, že mezi podezřelými ze sestřelení MH17 "se ocitnou desetitisíce dětí s postýlkami Buk v ložnicích, což zabrání vypátrat skutečné viníky", uvedla BBC.

Témata:  Rusko zajímavosti děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy