Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Egypt posiluje bezpečnostní podmínky na letišti v Káhiře, chce obnovit lety do Ruska

British Airways, ilustrační fotografie
British Airways, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Káhira - Káhira se snaží splnit ruské podmínky pro obnovení letů do Egypta. Úřady proto brzy vypíšou výběrové řízení na nový bezpečnostní systém pro zaměstnance letiště v Káhiře, chybět nebude ani skener sítnice. Opatření by mělo přilákat zpět turisty, kteří v obavách z terorismu začali jezdit do jiných destinací.

Podle nejmenovaných egyptských představitelů již země splnila téměř všechny podmínky pro letiště, které si Moskva stanovila. 

Egypt nedávno navštívil ruský ministr dopravy Maxim Sokolov, což Káhira považuje za předzvěst obnovení ruských letů do země. Ty byly pozastaveny loni poté, co se na Sinaji zřítil ruský letoun směřující z letoviska Šarm aš-Šajch. Zahynulo všech 224 osob na palubě. Pád letadla způsobila nejspíš výbušnina. K útoku se přihlásili ozbrojenci napojení na Islámský stát.

Egyptská vláda se nyní snaží vylepšit bezpečnost na všech letištích, což jí stojí miliony dolarů a často to pro cestující znamená i dlouhé fronty. Kabinet ale doufá, že jim tato opatření turisty neodradí, ale naopak přivedou zpátky.

Témata:  Egypt Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy