Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrská jeptiška burcuje kvůli uprchlíkům: Probuďte se, nebo je budoucnost zničena

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Syrská ortodoxní jeptiška, o které německá média píší jako o „moderní Matce Tereze", varuje, že evropská migrační politika umožňuje vstup „vlkům" a oddaným muslimům, kteří představují hrozbu pro celý kontinent. Sestra Hatune Doganová, která 26 let pomáhá křesťanům a jezídům, tvrdí, že „Evropa přijímá vlky, zatímco ovce stále zůstávají v Sýrii a Iráku“.

Tito vlci jsou podle jeptišky muslimští přistěhovalci žijící v Evropě, kteří navzdory „evropským hodnotám" a integraci stále žijí podle Koránu. Ovce pak podle ní představují pronásledovaní křesťané a příslušníci náboženské menšiny jezídů, kteří jsou nuceni žít v převážně muslimských zemích. „Matky, děti a sirotci nemají na odchod do bezpečí dost peněz," varuje.

„Nemyslím si, že lidé, kteří žijí podle hodnot Koránu, pro nás mohou být dobří," řekla a dodala, že existuje „79 veršů, které vyzývají k zabíjení bezvěrců". Upozorňuje, že 96 procent obyvatel na celém Středním východě vyznávalo až do osmého století křesťanství a že toto číslo je nyní jen šest procent. Sestra Hatune proto vyzvala politiky, aby „se probudili" a podívali se lépe na víru žadatelů o azyl, píše server Breitbart.

Při nedávné přednášce v Německu sestra Hatune vysvětlovala, že ženy v islámské společnosti „nemají žádnou hodnotu a že slouží pouze pro potěšení muže - a ještě více v případě, že jsou nevěřící. "

Sestra také vzpomínala a na svou práci v převážně muslimských zemích. Popisovala například, jak poslouchala křičící ženy se zraněními na prsou a genitáliích. „Všechno to byly zločiny spáchané ve jménu Alláha," řekla sestra Hatune publiku.

Sestra Hatune varovala publikum před falešnou tolerancí a zbabělostí. „Dveře musí zůstat otevřené pro skutečné uprchlíky, ale ne pro ty, kteří chtějí revoluci v naší společnosti. Pokud budeme mlčet, bude celá naše budoucnost zničena," varovala Němce.

Sestra Hatune se narodila v malé křesťanské vesnici ve východním Turecku. Do Německa uprchla se svými rodiči a sourozenci ve věku 14 let poté, co muslimští sousedé rodině vyhrožovali zabitím kvůli jejich víře. O několik let později vstoupila do syrského ortodoxního kláštera a stala se ošetřovatelkou a učitelkou. Posledních 25 let strávila pomocí nejvíce pronásledovaným a bezmocným lidem v muslimských zemích. Sestra a její charitativní fond Hatune Foundation se podílely na záchraně křesťanských a jezídských dívek ze spárů islámského státu v Iráku.

Témata:  uprchlíci Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy