Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jeden z příslušníků Stálé delegace ČR při NATO v Belgii zemřel

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Brusel/Praha - Mluvčí generálního štábu Jan Šulc dnes informoval o tom, že v Belgii v pondělí zemřel příslušník Stálé delegace České republiky při Severoatlantické alianci (NATO). 

Asi pětatřicetiletý Čech spadl minulý týden v Bruselu z kola a vážně se zranil. Jméno zesnulého armáda neuvedla. Voják byl převezen do nemocnice s vážným zraněním hlavy, v pondělí večer zemřel. Armáda nyní připravuje převoz jeho ostatků do vlasti.

Major M. P., ročník 1981, spadl z kola ve čtvrtek v době svého volna. „Dle dostupných informací z šetření nehody se jednalo o nešťastnou náhodu a ve věci není předpoklad zavinění jiných osob," uvedl Šulc.

Stálou delegaci ČR při NATO tvoří zhruba pět desítek osob, převážně z ministerstev zahraničí a obrany a z řad Armády České republiky. V jejím čele stojí velvyslanec Jiří Šedivý. Jde o druhou největší diplomatickou misi České republiky v zahraničí (po Stálém zastoupení ČR při Evropské unii).

Témata:  Belgie Česko Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy