Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská policie zatkla šéfa podsvětí Šakra Molodoje

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - V Rusku byl dopaden šéf všech místních mafiánských skupin Zacharij Kalašov alias Šakro Molodoj. Podsvětí řídil od roku 2013, kdy byl zabit dosavadní boss Aslan Usojan.

Aslana Usojana, známého jako Děd Chasan, v polovině ledna 2013 zastřelil neznámý pachatel v centru Moskvy. Jeho smrt vnesla do místních zločineckých struktur chaos, zavražděno bylo několik dalších známých figur ruského podsvětí.

Šakro Molodoj (63) vyšel z boje o nástupnictví vítězně. Od letošního července je ale v přísně střežené vazební věznici a čelí obviněním z vydírání a zločinného spiknutí. Hrozí mu doživotní trest.

Hlavní ruský mafián "pěstoval kontakty mezi jednotlivými, samostatně působícími zločineckými skupinami, připravoval jim plány kriminálních akcí, určoval jejich sféry vlivu a pomáhal rozdělovat výnosy", citoval list Kommersant z policejního spisu. Zadržen byl v rámci vyšetřování přestřelky v moskevském restaurantu Elements.

V sousední Gruzii byl Šakro Molodoj odsouzen k 18 letům vězení, ale vydán nebude, protože má ruské státní občanství.

Témata:  Rusko mafie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy