Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dojemný příběh: Strach o babičku inspiroval mladíka k neobvyklému činu

Lidé, ilustrační fotografie
Lidé, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Palm Coast – Velký strach o babičku dohnal mladíka z Nebrasky k na první pohled bláznivému nápadu. Protože žila v oblasti Floridy, kterou v sobotu zasáhl hurikán Matthew, nemohl se jí dovolat. Aby měl jistotu, že řádění počasí babička v pořádku přečkala, poslal za ní poslíčka z pizzou. Jeho příběh dojal celý svět.

Eric Olsen z Omahy v Nebrasce řekl stanici ABC News, že měl nesmírné starosti, když nebyl schopen dovolat se jeho jeho babičce Claire Olsenové (87), která žije sama v Palm Coast na Floridě poté, co oblast v sobotu zasáhla silná bouře.

„Mluvil jsem s ní v pátek ráno, právě u ní vypadl proud. A pak mi řekla, že je to jako noční můra," řekl stanici Olsen. „A pak jsme o ní dva dny neslyšeli," uvedl.

Zdroj: YouTube

„Volal jsem na policejní stanici, volal jsem na úřad šerifa, a nikdo neodpovídal, takže jsem měl opravdu strach," přiznal. Když se ani v neděli nikomu nedovolal, dostal jiný nápad.

„Řekl jsem si, že jí objednám pizzu a že pokud ji budou moci doručit, budu vědět, že je v pořádku," vysvětluje Američan. Napsal speciální instrukce, ve kterých žádal, aby mu osoba, která pizzu doručí, ihned zavolala. Pak poslíčka poprosil, aby mu babičku dal k telefonu, aby se ujistil, že je v pořádku.

Olsen řekl, že když uslyšel hlas své babičky na druhé straně linky, cítil „úlevu, absolutní úlevu." „Policie ani hasiči to nezvládli, ale Papa John se tam dostal za 30 minut a dal jí mobil k uchu," zažertoval.

Nápad objednat pizzu prý byl velmi spontánní. „Zrovna jsem si říkal: 'Kdo tam zrovna teď může zajít? Komu ve městě můžu zavolat, když tam nikoho neznám? Lidé se ptají, proč jsem nezavolal policii a nepožádal ji, aby provedla kontrolu. Ale já jsem to přece udělal. Věřte mi, Papa John byl až krajní možnost," vysvětluje.

Olsen dodal, že v tu chvíli byl v Nebrasce, jeho otec v Jižní Dakotě, a jeho sestra v Los Angeles, takže poblíž nebyli žádní příbuzní, kteří by se mohli jít podívat na babičku.

Doručovatel pizzy Lance Tyler řekl stanici WFTV, že když viděl Claire Olsenovou, jak mluví se svým vnukem po telefonu, „byl její výraz prostě k nezaplacení." Babička pak dodala, že pizza s feferonkami od jejího vnuka byla „fantastická."

Témata:  USA zajímavosti lidé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy