Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

20 srbských atentátníků plánovalo narušit volby v Černé Hoře

Černá Hora
Černá Hora
Foto: Pixabay

Podgorica - Parlamentní volby v Černé Hoře rozhodnou o osudu premiéra Mila Djukanoviče, jenž stojí v čele země čtvrt století. Průběh hlasování údajně chtělo narušit 20 srbských atentátníků.

Volby by mohly rozhodnout o tom, zda zůstane zachován dosavadní vládní kurs přibližování k Evropské unii nebo se země obrátí k tradičnímu spojenci Rusku.

Černohorská policie zadržela dvacet Srbů, kteří údajně plánovali ozbrojené útoky proti státním institucím v Černé Hoře ve snaze narušit průběh dnešních parlamentních voleb. "Jeden srbský atentátník je na útěku," oznámil dnes v Podgorici policejní šéf Slavko Stojanović.

Zadržení Srbové jsou obviněni z utváření "zločinecké a teroristické organizace," řekl policejní prezident bez dalších podrobností. Srbský premiér Aleksandar Vučić v reakci na zatýkání v Černé Hoře naznačil, že může jít o provokaci tamních úřadů.

Témata:  Černá Hora Srbsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy