Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napětí v britské vládě: Ministr financí prý sabotuje brexit

Hammond, Philip (autor: Secretary of Defense)
Hammond, Philip (autor: Secretary of Defense)
Foto: Wikimedia Commons

Londýn - Britský ministr financí Philip Hammond se prý snaží zpomalit brexit mimo jiné i tím, že odkládá rozhodnutí o způsobu snížení počtu přistěhovalců mířících do Spojeného království.

List The Daily Telegraph o Hammondovi informoval jako o jednom z varovných hlasů, který na jednáních kabinetu vyzývá v přípravě nového systému pracovních povolení k opatrnosti. Ministryně vnitra Amber Ruddová představila plán, podle kterého by všichni občané EU museli před přistěhováním do Británie prokázat, že mají zajištěnou kvalifikovanou práci.

Návrh Ruddové média považují za důkaz toho, že Británie po odchodu z EU opustí i jednotný unijní trh. To je však krok, před kterým Hammond varoval.

"Argumentuje pouze z pozice ministerstva financí, jako účetní, který ve všem vidí riziko a ne příležitost," citoval The Daily Telegraph svůj zdroj. Deník v neděli uvedl, že napětí v kabinetu vzrostlo na takovou úroveň, že vyvstaly obavy, zda Hammond nepodá rezignaci.

Hammond podle The Times čelí kritice, že jeho úřad neposkytuje konstruktivní součinnost ve výstupovém procesu. Portál BBC dnes ale citoval nejmenovaného představitele ministerstva financí, který zmíněná nařčení označil za nesmysl.

Témata:  Philip Hammond Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy