Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový problém v USA: Mladí lidé nechtějí Trumpa ani Clintonovou

První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
Foto: CNN

New York - Mladí Američané jsou tak nespokojeni s nabídkou prezidentských kandidátů, že podstatná část z nich by raději nechala zeměkouli zničit meteoritem, než aby se do Bílého domu dostali Hillary Clintonová nebo Donald Trump. Vyplývá to z průzkumu názorů osob mezi 18 a 35 lety, o němž informovala agentura Reuters.

Apokalyptickou zkázu by před zvolením demokratické kandidáty Clintonové preferovalo 34 procent dotázaných. V případě republikána Trumpa by zničení planety dalo přednost dokonce 53 mladých Američanů. Organizátoři ankety pro jistotu upozorňují, že odpovědi nejsou míněny úplně vážně. Procenta nespokojených nicméně nejspíš platí.Čtyři z deseti dotázaných by raději přivítali, kdyby se Barack Obama jmenoval doživotním prezidentem, než aby Ameriku čekala budoucnost s Clintonovou nebo Trumpem v Bílém domě. Podle čtvrtiny mladých Američanů by bylo nejlépe, kdyby o hlavě státu rozhodl los.Pokud by se přece jen mladí voliči měli rozhodnout mezi Clintonovou a Trumpem, bývalé první dámě by dalo hlas 54 procent, newyorskému miliardáři 21 procent oslovených. Exministryně zahraničí vede i v celostátních průzkumech, i když ne tak výrazně.

Témata:  USA volby v USA Bílý dům USA Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy