Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič objevil mrtvého migranta, vůbec o něm nevěděl

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Londýn - Migranti se snaží do Velké Británie dostat všemi dostupnými prostředky. Ve Francii proto například často naskakují na nákladní auta, což se jednomu z nich vymstilo. Poté, co řidič otevřel v Británii nákladový prostor, našel už jen mrtvé tělo.

Neznámý muž byl objeven bez známek života na jihovýchodě Anglie v nákladovém prostoru kamionu. Britské úřady podle BBC předpokládají, že jde o migranta, který se ilegálně pokusil dostat do Velké Británie.

Kamion španělského provozovatele KLOG se na britské území dostal z Francie. Na odpočívadle v okolí Folkestone bylo v nákladním prostoru objeveno mrtvé tělo neznámého muže.

Vyšetřování případu je v plném proudu, zjišťuje se příčina úmrtí a pátrá se po identitě zesnulého.

Ve Francii je situace s migranty kritická. Své o tom ví zejména řidiči kamionu, z nichž jeden na dálnici u francouzského Calais srazil nedávno dva eritrejské uprchlíky.

Řidič z místa činu uprchl poté, co ho ostatní migranti po nehodě napadli. O incidentu pak informoval pohraniční policii u tunelu pod Lamanšským průlivem.

Témata:  uprchlíci Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy