Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama v listopadu navštíví Německo, Řecko a Peru

Barack Obama mluví v OSN
Barack Obama mluví v OSN
Foto: unmultimedia.org

Washington - Americký prezident Barack Obama v listopadu navštíví Řecko a Německo, během evropské cesty se chce setkat nejen s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, ale také s představiteli Francie, Británie a Itálie.

Oznámil to dnes v tiskovém prohlášení Bílý dům s tím, že pro dosluhujícího amerického prezidenta to bude jedna z posledních příležitostí k jednání s evropskými spojenci. Z Evropy odletí Obama do Peru, kde se zúčastní summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC).

Obama podle zveřejněného harmonogramu zahájí cestu v Řecku, kam přiletí 15. listopadu. Poté v termínu 17. až 18. listopadu navštíví Německo, kde bude s Merkelovou jednat o bilaterálních, regionálních i transatlantických záležitostech, mimo jiné o konfliktu na Ukrajině a v Sýrii.

Při této příležitosti se chce setkat i s představiteli Británie, Francie a Itálie. Z Německa odletí Obama do Peru, kde svou cestu 20. listopadu zakončí.

Témata:  Barack Obama Německo Řecko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy