Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lékař vymyslel novou metodu usínání. Zabere do minuty

Lidé
Lidé
Foto: Pixmac

Phoenix - Máte problém s usínáním? Věřte, že nejste sami. Možná je tu ale řešení. Vymyslel ho americký lékař a spisovatel Andrew Weil, a podle řady reakcí skutečně funguje.

Weil vymyslel trik, kterým lz usnout do jedné minuty. Metoda pojmenovaná 4-7-8 staví především na dýchání a její princip vychází z jógy. Samotný název metody pak stanovuje počet sekund, které jsou určeny k dýchání.

Ke správnému provedení je potřeba mít zavřené oči. Poté je nutné se nadechnout nosem, přesně po dobu čtyř vtěřin. Následně zadržte dech na sedm vteřin. Třetí fází je výdech, který by měl být ústy a trvat osm vteřin. Podle lékaře stačí tuto metodu opakovat přes spaním pořád dokola a usnete do jedné minuty.

Samozřejmě, že to nezafunguje hned. Je potřeba trénovat, ideálně po dobu dvou až tří měsíců. Poté byste ale měli být schopni usnout takřka okamžitě, alespoň soudě dle reakcí lidí na sociálních sítích.

Průběh metody má podle lékaře své opodstatnění. Přesně stanovená délka intervalů fýcháví údajně změní chemii ve vašem mozku a zpomalí srdeční tep. Vynervovaný člověk totiž podvědomě zadržuje dech a má nedostatek kyslíku, a proto je důležité tělo uklidnit.

V praxi pak metoda funguje tak, že dlouhým nádechem přijme tělo více kyslíku. Jeho zadržením dojde ke vstřebání většího množství a dvojnásobně delším výdechem lze odstranit z plic oxid uhličitý.

Témata:  spánek lidé

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy