Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát se přihlásil k vraždě 16letého německého chlapce

Islámský stát
Islámský stát
Foto: nbcnews.com

Hamburk - K vraždě 16letého chlapce, který byl zabit před dvěma týdny v Hamburku, se přihlásil Islámský stát. Policie odmítla tvrzení radikálů komentovat.

Při incidentu napadl neznámý útočník chlapce s jeho dívkou (15) pod mostem na břehu řeky Alster. Hocha zezadu několikrát bodl do zad a jeho přítelkyni skopl do řeky. Zatímco dívce se podařilo uniknout, chlapec krátce po převozu do nemocnice zemřel.

"Voják Islámského státu 16. dne tohoto měsíce pobodal dvě osoby v Hamburku. Provedl čin v reakci na výzvu útočit na občany zemí koalice (bojující proti IS)," uvedla islamistická agentura Amak.

Mluvčí hamburské policie dnes pouze odkázala na již dříve vydané prohlášení. V něm policie uvedla, že "útočník byl jižního vzhledu ve věku 23 až 25 let a na tvářích měl strniště. Pozadí události není jasné a zatím je předmětem vyšetřování."

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy