Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Irácké jednotky drží pozice na předměstí Mosulu, postup proti IS ztěžuje počasí

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Bagdád - Irácké speciální jednotky drží své pozice na východním předměstí Mosulu, další postup proti Islámskému státu ale ztěžuje počasí. Po včerejším boji se dnes střelba ozývá jen sporadicky.

Iráčtí vojáci pronikli do východní části Mosulu v úterý ráno a vůbec poprvé se tak dostali přímo do města, ze kterého je radikálové vyhnali v roce 2014.

"V oblasti panuje vysoká vlhkost a oblohu pokryly mraky, což ovlivnilo zejména operace letadel a bezpilotních letounů," sdělil irácký generál Hajdar Fázil.

Střelba na mosulském předměstí téměř utichla, ozývá se jen sporadicky. Rovněž jen občas je slyšet dělostřelecká palba na islamistické pozice.

Na ofenziva u Mosulu se podílí přes 25.000 iráckých vojáků, policistů, členů kurdských sil, sunnitských kmenových bojovníků a příslušníků šíitských milic. Ze vzduchu je podporují letouny koalice v čele s USA.

Témata:  Irák Islámský stát

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy