Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie zatkla Syřana, údajně člena IS

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Berlín - Německá policie dnes v Berlíně zadržela Syřana podezřelého z příslušnosti k teroristické organizaci Islámský stát (IS).

Oznámil to policejní mluvčí. Sedmadvacetiletý muž, který žil v Německu od roku 2015, byl zadržen v berlínské čtvrti Schönefeld.

Zadržený stane už ve čtvrtek před soudem, jenž rozhodne o tom, zda na něj bude uvalena vazba. Bližší podrobnosti úřady k zatčenému nesdělily.

Policie v poslední době intenzivněji pátrá po sympatizantech a členech IS. Jeden z nich se v pondělí přihlásil k vraždě šestnáctiletého chlapce v Hamburku. Chlapce ubodal stoupenec IS, který splnil pokyn útočit v nepřátelských zemích.

V říjnu policie zatkla syrského uprchlíka pro podezření z přípravy velkého útoku v Berlíně. V jeho bytě byly nalezeny výbušniny. V témže měsíci policisté zasahovali v pěti spolkových zemích a zadrželi několik Čečenců podezřelých z financování islamistického terorismu.

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy