Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znásilněných žen o silvestrovské noci mohlo být více. Některé zachránila jedna maličkost, vypověděla policistka

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem – Přestože od hromadných útoků o silvestrovské noci v německém Kolíně nad Rýnem uplynuly už měsíce, diskuze kolem incidentu neutichá. A to i proto, že se zásahem policie a celým děním zabývá vyšetřovací komise. Před ni teď předstoupila i policistka, jejíž výpověď přinesl server Express.

Policejní komisařka Sonja E. (26) vypovídala o dění v Kolíně před speciální komisí zemského sněmu v Düsseldorfu. Před znásilněním některé ženy podle ní zachránila jedna věc – vhodné oblečení, konkrétně punčochy.

Policistka, jejíž příjmení nebylo zveřejněno, uvedla, že pomohla čtyřem obětem, které se nacházely v blízkosti vchodu do katedrály v Kolíně nad Rýnem i kolem hlavního nádraží, kde byla situace nejhorší.

„Úplně se zhroutily a jen plakaly. Byly naprosto ochromeny," popsala stav napadených žen. Když popisovala, jak byly některé oběti obklopeny až 50 muži, panovalo podle serveru v místnosti naprosté ticho.

„Muži vytáhly jejich krátké šaty a popadli je za zadek a prsa. Čtyři ženy, že kterými jsem mluvila, řekly, že se jim muži pokusili dostat do vagíny svými prsty. To se jim ale nepovedlo, protože na sobě všechny měly punčochy," popsala policista, díky čemu u těchto žen nakonec ke znásilnění nedošlo.

Důstojnice řekla, že věří, že takový oděv zachránil mnoho obětí, které nakonec byly „jen" osahávány. Policistka také vypověděla, že míra násilí té noci byla „neobvykle vysoká". Muži s rozbitými lahvemi od piva na sebe podle ní útočili navzájem.

„Takové brutální násilné trestné činnosti jsem ještě nikdy neviděla," přiznala. „Byly tam rakety a dým byl všude ve vzduchu, lidé na sebe navzájem házeli petardy. To nebylo normální," myslí si.

Během této jediné noci bylo nahlášeno celkem 1600 trestných činů, většina z nich se týkala sexuálního napadení a loupeží. Útočníci byli téměř výhradně přistěhovalci ze severní Afriky.

Témata:  Německo policie Německo znásilnění

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy