Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpa nikdo nechce? V Americe ho nepodporují takřka žádná periodika

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Patrně nikdy v novodobé historii nebyla americká tištěná média tak jednotná v podpoře jediného prezidentského kandidáta jako letos v případě Hillary Clintonové.

Její rival Donald Trump získal na svou stranu pouze jediný významnější list a několik lokálních deníků. Značná část konzervativních médií tradičně podporujících republikány čtenářům buď doporučila volit Clintonovou, nebo se zdržela vyjádření podpory.

Trump, který si v posledních týdnech opakovaně stěžuje na údajné manipulace veřejným míněním ze strany amerických médií, se dosud z listů s výraznějším dopadem dočkal podpory pouze od nevadského Las Vegas Review-Journal, který vydává hazardní magnát a Trumpův dlouhodobý stoupenec Sheldon Adelson. Magazín Politico zmapoval, že kromě toho podpořilo newyorského miliardáře dalších jen pět deníků lokálního významu.

Další větší periodika, která tradičně před volbami vyjadřují sympatie republikánským kandidátům, se přiklonila ke Clintonové, jako například The Arizona Republic, The Cincinnati Enquirer či Dallas Morning Star. Jiné konzervativní listy jako The Wall Street Journal se zcela zdržely jasné deklarace podpory.

Naopak deník USA Today známý svou přísnou neutralitou se vůbec poprvé před volbami vyslovil s jednoznačným názorem a nabádal čtenáře, aby nevolili Trumpa.

Témata:  Donald Trump USA noviny a tisk

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy