Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí se spiklo proti Itálii: Po zemětřesení přišlo tornádo, zemřeli dva lidé

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Řím - Přes střední části Itálie, kterou od srpna zasáhla dvě mocná zemětřesení, se v neděli přehnaly silné bouřky a dokonce se objevilo i tornádo. Zemřeli dva lidé, deset lidí je zraněno.

V pobřežním městě Ladispoli, ležícím severozápadním směrem nedaleko Říma, zemřel Ind, na kterého spadla část fasády kostela. Druhou obětí je 74letý penzionovaný armádní plukovník, kterého ve městě Cesano zabil vyvrácený strom.

Kromě toho silný vítr a déšť způsobily značné škody na zhruba stovce domů a hlavní nádraží přišlo o dodávky elektrického proudu. Několik škol zůstalo dnes zavřených.

Škody utrpěl neupřesněný počet domů také ve městě Cesano, vzdáleném asi dvacet kilometrů na sever od italské metropole. Silná bouřka udeřila i na samotný Řím. Silný vítr tam vyvrátil z kořenů na sedmdesát stromů a několik ulic, zejména v jižní části metropole, zaplavila voda.

Geologický a vulkanologický ústav sdělil, že od půlnoci na dnešek zaregistroval v krajích Marche, Umbrie a Lazio na 60 následných otřesů o intenzitě přesahující dva stupně.

Témata:  Itálie tornádo bouře

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy