reklama

Jen několik hodin před tím, než se Američané vydali k volebním urnám, se objevilo video, které má dokazovat, že Clintonová není v dobré kondici. Když vystupovala z letadla ve Filadelfii, klopýtla a tak ji raději podepřel její manžel Bill, který jí následně doprovodil na poslední setkání před volbami.

 

Jak připomíná server Express, incident se stal ve chvíli, kdy prezidentská kampaň finišuje, miliony Američanů už svůj hlas odevzdaly. Výsledky voleb by měly být známy za několik málo hodin.

Závěry, které na Twitteru vyvěsila agentura Bloomberg, vyvolaly bouřlivou diskuzi. „Vypadá nemocná a dezorientovaná. Měla by jít do nemocnice a začít si léčit své zdravotní problémy," napsal jeden z uživatelů.

Jiní píší „o další zdravotní krizi". Naráží tak na fakt, že už jednou Clintonová na veřejnosti klopýtla. Stalo se tak při akci na připomínku teroristického útoku z 11. září 2001. Tehdy zavrávorala při nastupování do auta. Následně její tým přiznal, že Clintonové byl diagnostikován zápal plic.

Část občanů ale nevěří, že jsou za těmito problémy pouze zdravotní problémy. Mnozí naznačují, že by demokratická politička mohla mít problémy s alkoholem. Na sociálních sítích se objevila tvrzení, že je Clintonová „ohromný opilec". Tweety jsou doprovázeny hastagy jako #DrunkHillary (opilá Hillary) nebo #Alcohillary.