Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva udržovala před volbami kontakty s Trumpovým štábem

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov dnes přiznal, že Moskva během kampaně před americkými prezidentskými volbami navázala styky se štábem Donalda Trumpa.

"Ano, kontakty byly," řekl Interfaxu Rjabkov. "Neříkám, že se všemi (členy Trumpova štábu), ale kontakty s celou řadou z nich udržovali ruští představitelé," konstatoval. "Jsou to pracovní záležitosti, další kroky závisejí na situaci, která před námi stojí. Ale v práci pokračujeme přirozeně i po volbách," dodal ruský diplomat.

Trumpovy vazby na Rusko byly pro republikánský tábor citlivý problém. Prostořeký newyorský magnát několikrát pochválil kremelského vládce Vladimira Putina. Ministerstvo zahraničí USA obviňuje ruské hackery z útoků na servery volebního štábu Demokratické strany a z krádeže dokumentů.

Moskva oficiálně v komentářích k průběhu voleb zachovávala nestrannost, státní média ale nepokrytě fandila Trumpovi.

Témata:  Donald Trump Rusko USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy