Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Žena chtěla prožít vlastní pohřeb, to se jí splnilo

Žena prožila vlastní pohřeb
Žena prožila vlastní pohřeb
Foto: YouTube

San Salvador - Lidský rozum někdy zůstává stát nad tím, čeho jsou někteří jedinci schopni. Mladá dívka ze Salvadoru si posledních 14 let přála přežít vlastní pohřeb. To se jí nyní povedlo.

Vera Lucia da Silvaová si vystrojit pohřeb. Nebyla smrtelně nemocná ani po smrti, jednoduše si jen splnila sen. Posledních 14 let si totiž přála vidět, jaký bude její odchod na odpočinek.

"Byl to nejlepší den mého života. Chtěla jsem zažít vlastní pohřeb už před 14 lety. Čekala jsem dlouhou dobu a nemůžu uvěřit, že se to konečně splnilo," řekla zahraničním médiím.

Majitele pohřebního ústavu Paula Arauja přemlouvala k šílenému nápadu pět let. Následně však svolil a daroval jí rakev a prostory. Rodina i přátelé s fingovaným pohřbem absolutně nesouhlasili, ale i oni se nakonec nechali přemluvit. "Když jsem pozvala své přátele a rodinu, mysleli si, že žertuji a nebrali mě vážně," sdělila dívka.

Ani její manžel nebyl z nápadu nadšený. "Její manžel byl velmi nešťastný ze snu své ženy a bránil jí v jeho uskutečnění," přiznal Araujo. "Nakonec se jí však podařilo přesvědčit jeho i celou rodinu," dodal.

Dívka si z pohřbu natočila i video, které zachycuje celý jeho průběh. Nechyběly bílé krajkové šaty, vyzdobena rakev a spousta lidí. Přípravy na samotnou ceremonii trvaly několik hodin vše zakončilo truchlení příbuzných. "Cely den jsem ležela v rakvi. Jediný můj pohyb byl otáčení hlavou, abych se mohla napít kokosové vody nebo čaje," vysvětlila Silvaová. Po pohřbu jednoduše vstala a odešla domů.

Fingovaného pohřbu se zúčastnili všichni její příbuzní. "Každý, kdo přišel, otec, matka, sestra, bratr i přátelé, zůstali v úžasu. Měli otevřená ústa dokořán, ale respektovali mé přání prožít svůj vlastní pohřeb. Byl to nejlepší den mého života," zakončila Silvaová.

Témata:  úmrtí lidé

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy