Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hazardoval se životy lidí, po dálnici se řítil rychlostí 224 kilometrů, důvod úprku vás šokuje

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Ozbrojené sily SR

Trenčín - Dálnici u Trenčína si popletl se závodním okruhem řidič (46) černého audi. Policisté mu naměřili 224 kilometrů v hodině. Když zastavil, šokoval je důvodem, proč jede tak rychle.

Silniční pirát dupnul na plyn a svištěl po dálnici mezi Bratislavou a Žilinou. Když se mihnul kolem policejního auta s radarem, začali ho policisté stíhat. "Radar naměřil rychlost 224 km/h, okamžitá rychlost řidiče byla až 237 km/h," uvedla policejní mluvčí Elena Antalová pro tvnoviny.sk.

V jedné chvíli dokonce předjížděl vozidla pravým pruhem. "V této rychlosti ujedete 60-70 metrů za vteřinu a reakční čas řidiče je jen vteřina. Takže cokoliv se vám vyskytne v tomto čase, nemáte šanci zareagovat," popsal dopravní expert Milan Holéci. Podle něj řidič předjížděného auta neodhadne, jak rychle za ním vozidlo jede, a ve chvíli, kdy by uhnul do pravého jizdního pruhu, tak by ho řidič audi smetl ze silnice.

Muž v audině si nakonec všiml, že ho pronásleduje policejní vůz a zastavil. Policisty šokoval důvod jeho spěchu. Přesvědčoval je, že spěchá vykonat velkou potřebu. I tak dostal 800 euro pokutu. Na místě ji zaplatil a pokračoval v jízdě.

Tato praxe je podle dopravního experta Holéciho velmi nebezpečná. "Pokud má takový člověk tolik peněz na pokutu, těžko si bude dávat pozor na dodržování rychlosti. Je to chyba systému, že se něco takového může stát. Bohatí lidé jsou tak v podstatě beztrestní," dodal expert.

Témata:  Slovensko řidiči policie SR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy