Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rusku jsou volby daleko korektnější, Demokraté vedli špinavou kampaň, zní z Moskvy

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Předseda dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin dnes nepokrytě hájil Donalda Trumpa a odsoudil "bezpříkladně špinavou kampaň," kterou vedli američtí demokraté a vláda Baracka Obamy. Něco takového by se prý v Rusku stát už nemohlo.

Všechny síly podle Volodina vrhli na to, aby se Trump prezidentem nestal. "Možná právě proto tato bezpříkladně špinavá kampaň Trumpovi zajistila vítězství. Lidé se prostě naštvali a podpořili jeho kandidaturu," řekl Volodin televizi NTV.

"U nás v Rusku jsou volby daleko korektnější, podobný tlak na voliče neexistuje," poznamenal šéf parlamentu.

Trumpovy názory na boj s terorismem, na budování "plodných" rusko-amerických vztahů a obhajobu národních zájmů jsou shodné se stanoviskem prezidenta Vladimira Putina, řekl dále Volodin. "Názory Trumpa jako člověka, který miluje svou zemi a chrání její zájmy, jsou nám blízké. Bude-li realizovat to, o čem hovoří, zásadně to změní situaci," uvedl ruský politik.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová dnes na facebooku napsala, že Evropa je zděšená z Trumpova vítězství, protože se "v posledních letech odnaučila samostatně myslet a jednat".

Témata:  Rusko Donald Trump volby v USA

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy