Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenští politici se sešli se studenty, vzpomínali na rok 1989

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Slovenští politici si setkáním se studenty připomněli výročí takzvané sametové revoluce, která v roce 1989 vedla v tehdejším Československu k pádu komunistického režimu.

"Dnešní den, 17. listopad, je nejvýznamnějším dnem v našich novodobých dějinách. Uzavřel se oblouk naší klikaté cesty ke svobodě, demokracii a později k naší vlastní demokratické státnosti," řekl Kiska na schůzce se studenty u příležitosti dnešního státního svátku.

Získaná svoboda a demokracie podle Kisky byly jen příležitostí, jejichž obsah formují lidé každým dnem.

"Nespokojenost můžeme vyjádřit, můžeme kritizovat a nespokojenost můžeme protavit do nápadů, jak věci změnit. Můžeme politiky nebo vládu, která se nám nelíbí, ve volbách svobodně vyměnit," uvedl Kiska.

Slovenský premiér Robert Fico, jehož předchozí jednobarevná vláda před dvěma lety zavedla bezplatné cestování dětí, studentů a seniorů ve státem dotovaných vlacích, zase poobědval se studenty v jídelním vagonu na bratislavském nádraží.

Témata:  17. listopadu Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy