Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jediný dotek nebo zápach by jí mohl zabít. Žena trpí velice vzácnou chorobou, která jí zabraňuje kontakt se světem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Velmi těžký život má mladá Američanka Johanna Watkinsová. Ještě donedávna pracovala, věnovala se sportu a vdala se. Najednou se ale vše změnilo a žena se stala alergická. Téměř na vše, co vás napadne.

Žena trpí podlé lékěřů vzácnou chorobou, syndromem MCAS, kvůli kterému je alergická téměř na vše. Extrémní forma této nemoci, která dívku postihla, se však nedá léčit. Dodnes na ni nebyly objeveny žádné účinné léky.

Dívce se tak prakticky ze dne na den obrátil život vzhůru nohama. Dříve aktivní a společenská Johanna dnes nesmí opustit svůj pokoj ani vidět slunce. Musí proto žít v zatemněném pokoji plném filtrů na čištění vzduchu.

Nemoc je tak extrémní, že by ženu mohly zabít i nečistoty a zápachy. Nemůže se ani nikoho dotknout a svého muže vidí pouze pomocí obrazovky počítače. Nemůže ji políbit ani obejmout, mohl by jí dotekem vyvolat vážnou alergickou reakci a zabít jí.

Žena opouští svůj pokoj pouze v jednom případě, a to ve chvíli, kdy jede na vyšetření do nemocnice. Podle deníku Daily Mail je ale každý takový proces velmi náročný nejen fyzicky, ale i psychicky. Dívka si totiž v těchto momentech nejvíce uvědomuje, jak moc je odříznutá od světa.

Manželé doufají, že se lékařům podaří objevit lék a dívku zachránit. Zatím se ale žádný způsob, jak tuto nemoc vyléčit, neobjevil.

Témata:  alergie nemoc ženy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy