Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karibskou oblast zasáhla bouře Otto, zřejmě se změní v hurikán

Hurikán
Hurikán
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Miami - Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) dnes oznámilo, že se v jihozápadní části karibské oblasti východně od středoamerického státu Nikaragua se zformovala tropická bouře Otto. Ta zřejmě brzy přeroste v hurikán.

Bouře Otto se vytvořila v samém závěru letošní atlantické hurikánové sezony, která potrvá do konce listopadu.

V pondělí večer SEČ se bouře nacházela 495 kilometrů východně od nikaragujského přístavního města Bluefields. Živel doprovází vítr o rychlosti 85 kilometrů v hodině, o hurikánu meteorologové hovoří od rychlosti 119 kilometrů v hodině.

Meteorologové odhadují, že ve středu Otto získá sílu hurikánu, kterou si udrží nejméně do čtvrtka, kdy dorazí k pobřeží Nikaraguy, poté zeslábne opět na bouři.

NHC prozatím nevydalo žádné varování pro pobřežní oblasti, v doporučení nicméně vyzvalo Nikaraguu, Kostariku a ostrovy v jihozápadním Karibiku, aby postup a vývoj bouře sledovaly.

Témata:  Tropická bouře hurikán Nikaragua

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy