Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Hermine se opět dostala k USA. Hrozí záplavy a výpadky proudu

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Washington - Tropická bouře Hermine, která se silou hurikánu zdevastovala severní část Floridy, se dnes přiblížila státům na severovýchodě USA a po krátkodobém oslabení opět nabírá na síle.

Na možné lokální záplavy či výpadky proudu se chystají státy od New Jersey po Massachusetts. Střed bouře se však bude pohybovat mimo pevninu, a podobné následky jako na Floridě proto podle úřadů patrně nehrozí.

Ostražitost obyvatelům pobřežních oblastí doporučili guvernéři několika států, podél jejichž pobřeží dnes bouře přechází. Podle meteorologů může vítr dosáhnout až 110 kilometrů v hodině, což je jen těsně pod hranicí hurikánu.

"Nenechte se zmást pěkným počasím. Nemyslete si, že se nic nestane, protože se něco stane," varoval podle televize NBC obyvatele státu New Jersey guvernér Chris Christie s odkazem na slunečné počasí, které příchodu bouře předcházelo. Christie vyhlásil stav nouze ve třech přímořských okresech, což učinil v části jednoho okresu i guvernér státu Delaware Jack Markell.

Uzavřeny byly desítky pláží v několika státech včetně New Yorku.

Témata:  hurikán Tropická bouře bouře bouře Hermine

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy