Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Lidia vzala život nejméně čtyřem Mexičanům

Tropická bouře
Tropická bouře
Foto: Reprofoto YouTube

Ciudad de Mexico - Zatím čtyři oběti si vyžádala tropická bouře Lidia, která v pátek dorazila do turisticky oblíbeného mexického města Los Cabos. Na jih Kalifornského poloostrova bouře přinesla silné deště. Zrušeno bylo přes 80 letů z místního letiště a civilní obrana vyhlásila maximální stupeň ohrožení v některých státech.

Konkrétně se jedná o státy Baja California Sur a Sinaloa. Bouře, která se zformovala ve středu nad Tichým oceánem, přinesla silné deště na západní pobřeží Mexika a na jeho Kalifornský poloostrov. Jen ve čtvrtek napršelo v oblasti Los Cabos, která leží v nejjižnějším cípu poloostrova, asi 36 centimetrů srážek.

Úřady státu Baja California Sur dnes informovaly, že jedna žena se v přívalu vody utopila. Dvě osoby zemřely po zásahu elektrickým proudem, když bouře strhla vedení. Jedno dítě se utopilo, když s ním matka šla do rizikové oblasti. 

Bouře Lidia by měla pevninu opustit už v sobotu, meteorologové ale stále varují před silnými dešti na pobřeží Kalifornského poloostrova. Napršet by tam mohlo až půl metru srážek.

Témata:  Mexiko Tropická bouře počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy