Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump by chtěl jako velvyslance v USA Farage

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Nigel Farage z protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) by se měl stát britským velvyslancem v USA, přeje si Donald Trump. Londýn ovšem vzkázal, že toto místo není volné.

"Mnozí lidé by byli rádi, kdyby Nigel Farage reprezentoval Velkou Británii jako velvyslanec ve Spojených státech. Odvedl by skvělou práci!" napsal Trump na twitteru.

Z Downing Street 10 ale zazněla odměřená odmítavá reakce. "Není volné místo. Máme ve Spojených státech vynikajícího velvyslance," sdělil podle BBC mluvčí ministerské předsedkyně.

Úřad Theresy Mayové už před týdnem nově zvolenému americkému prezidentovi naznačil, že o diplomatickou pomoc Farage ve vztahu k USA premiérka příliš nestojí, i když by si to Trump přál.

Farage se na informaci o Trumpově přání mít ho ve Washingtonu tvářil překvapeně. "Je to pro mě trochu šok. Nikdo se přede mnou o tom nápadu nezmínil, ale já mám s jeho (Trumpovým) týmem dobré vztahy, a pokud budu moci Spojenému království nějak pomoci, udělám to," prohlásil.

Trumpovo setkání právě s Faragem jako prvním britským politikem po svém zvolení prezidentem někteří pozorovatelé považují za políček Mayové, která se s budoucím šéfem Bílého domu nesetká dříve než začátkem příštího roku.

Témata:  Nigel Farage Donald Trump Velká Británie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy