Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ficova strana Směr-SD je prý napojená na kontroverzní agenturu

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Na Slovensku propukl skandál. Vládní sociální demokraté (Směr-SD) jsou prý napojení na společnost, která se měla podílet na předražených zakázkách na pořádání společenských akcí v souvislosti s nynějším předsednictvím země v Radě EU. Ficova strana to však popírá.

Na případ upozornila v pondělí bývalá zaměstnankyně ministerstva zahraničních věcí a nevládní organizace Transparency International Slovensko Zuzana Hlávková. Ta popsala zvyšování rozpočtu na kulturní akce u příležitosti představení loga slovenského předsednictví a koncertu pro veřejnost. Jednu ze zakázek získala také zmiňovaná agentura.

Kulturní akce vyšly stát podle Hlávkové na několika stovek tisíc eur, ačkoliv původně plánovaná částka byla 63.800 eur (1,72 milionu Kč). Hlávková rovněž tvrdí, že zadání jedné ze zakázek bylo přizpůsobeno právě ve prospěch společnosti Evka.

"Agentura Evka se nikdy nepodílela na předvolebních kampaních, ani na programu sněmů strany Směr-sociální demokracie," reagovala dnes v prohlášení nejsilnější slovenská vládní strana.

Denník N také napsal, že byť ve zmiňovaných slovenských zakázkách šlo o méně peněz než v české aféře Promopro, princip byl stejný, a sice že pochybným způsobem byly utraceny peníze určené na prezentaci země.

Témata:  Slovensko EU

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy