Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spojenectví USA a Čečenska? Kadyrov prozradil, co se chystá

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Grozný – Čečensko už od února 2015 buduje tréninkový tábor pro nejen tamní speciální síly. Podle čečenského vůdce Ramzana Kadyrova se do mezinárodního výcviku zapojí také američtí instruktoři. Informuje o tom BBC.

Vůdce autonomního Čečenska podle BBC tvrdí, že v mezinárodním výcvikovém táboře speciálních sil budou pracovat také instruktoři a experti ze Spojených státu.

„Nikdo nemůže popřít fakt, že ve Spojených státech jsou někteří opravdu ostří hoši s obrovskými zkušenostmi, kteří se účastnili operací speciálních sil v Latinské Americe, Asii a Africe," řekl vůdce agentuře Interfax.

Zmíněný mezinárodní tréninkový kemp leží v blízkosti města Gudermes a pracuje se na něm už od února 2015. Mají tu být školeni bojovníci speciálních sil z Ruska a dalších zemí. Přibližně deset amerických instruktorů ze soukromých bezpečnostních společností už požádalo o účast v projektu, uvedl Kadyrov.

„Tito lidé jsou zapsaní, tak uvidíme. Oficiální americké agentury jsou v Čečensku pod sankcemi," připomněl tamní muslimský vůdce Kadyrov.

O účast na tréninku už projevili zájem také vojenští a diplomatičtí zástupci z Argentiny, Dánsku, Belgii, Itálii, Kanadě, Norsku, Pákistán, Ománu, Jihoafrické republiky, Tanzanie, Filipíny a Číny.

Témata:  Čečensko Ramzan Kadyrov USA

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy