Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi týrali německé seniory, obžaloba chce vysoké tresty

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Před soudem v bavorském Weidenu stojí tři Češi ve věku 34 až 44 let. Německá rodina, kterou v jejím domě brutálně napadli, si prošla čtyřhodinovým peklem, vyplývá z obžaloby.

Mužům, kteří byli zatčeni v Česku, hrozí tresty vězení od osmi a půl do 11 a půl roku. Weidenský soud by měl rozsudek vynést za týden.

Do domu manželů Haralda a Angely G. ve Weidenu vnikli Češi Martin J., Martin H. a Josef M. otevřeným oknem koupelny loni 17. září kolem půl deváté večer. V kuchyni pak Josef M. narazil na 71letého Haralda G. a okamžitě ho začal bít výstražnou pistolí do hlavy. Poté na něj zbraň namířil a slovy "prosím Geld" se dožadoval peněz. Když se Harald G. pokusil bránit, vrhli se na něj i zbylí dva Češi a začali ho bít.

Při prohledání domu objevili Martin J. a Martin H. ještě 68letou Angelu G. a její 89letou matku Annu K., které spoutali. Annu K. předtím několikrát udeřili do obličeje a shodili z křesla.

Za této situace otevřel Harald G. trezor ve sklepě a dal mužům i svou peněženku se dvěma až třemi tisíci eur. Josef M. ale požadoval víc a Haralda G. řízl kuchyňským nožem do ruky a do nohy.

Nakonec Češi všechny tři oběti dovedli do místnosti v horní části domu, kde na ně jeden z útočníků dohlížel, zatímco zbylí dva prohledávali jednotlivé místnosti. Našli přitom šperky obou žen. Protože si ale zřejmě slibovali větší kořist, dál bili trojici zajatců a hrozili jim zabitím, pokud nevydají další peníze.

Utrpení německé trojice skončilo asi třičtvrtě hodiny po půlnoci, kdy útočníci dům opustili s hotovostí a šperky v hodnotě nejméně 20.799 eur. Předtím Josef M. po celém domě rozlil naftu a s dalšími obžalovanými rozsypal koření, aby zahladil stopy.

Témata:  Češi Německo přepadení

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy