Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piloti Lufthansy ukončili stávku, už teď hrozí další protesty

Lufthansa
Lufthansa
Foto: lufthansa.com

Berlín - Stávka pilotů německé Lufthansy po čtyřech dnech sice skončila, aerolinky ale dnes musely z organizačních důvodů zrušit 35 plánovaných letů.

Piloti Lufthansy přerušili práci ve středu a protest postupně prodlužovali až do soboty. Společnost musela zrušit na 2800 letů, což se dotklo zhruba 350.000 cestujících. Dnešní omezení se netýkají patnácti spojů Lufthansy mezi Prahou a Frankfurtem či Mnichovem.

Odborová organizace Vereinigung Cockpit (VC) požadující nárůst platů pilotů o 22 procent naposledy v pátek odmítla nabídku aerolinek, které připouštějí zvýšení v řádu jednotek procent. "Musíme spolu hovořit. Pevně doufám, že (VC) nakonec změní svůj nekompromisní postoj, který nelze vynucovat stávkou," reagovala v listu Bild am Sonntag Bettina Volkensová z představenstva Lufthansy.

"Vlna stávek organizovaných VC již zasáhla statisíce cestujících. Je to naprosto nevhodné, neboť požadavek zvýšení platů o více než 20 procent je bezprecedentní nejen v rámci společnosti Lufthansa, ale ve všech odvětvích," prohlásila Volkensová.

Příští středu hodlají piloti uspořádat protestní akci na letišti ve Frankfurtu, které je největším v Německu.

Témata:  Lufthansa stávka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy