Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letiště ve Frankfurtu má problémy i dnes. Odbavování vázne, část letů byla zrušena

Lufthansa, ilustrační fotografie
Lufthansa, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frankfurt nad Mohanem - Provoz letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, který byl v úterý narušen kvůli bezpečnostnímu problému, se vrací k normálu jen pomalu. Z více než 1500 odletů a příletů plánovaných na dnešek bylo 35 letů zrušeno.

"Máme regulovaný provoz," sdělila mluvčí provozovatele letiště společnosti Fraport. V ranních hodinách byla čekací doba u bezpečnostních a hraničních kontrol 30 minut, během dne se však čekání zkracovalo. Dlouhé fronty jsou ovšem nadále u odbavování a u přepážek společnosti Lufhansa.

Vedle nepříjemných důsledků úterního bezpečnostního incidentu se na situaci podepsala i bouřka, sdělila podle DPA letištní správa.

V úterý policie na zhruba tři hodiny uzavřela a evakuovala část terminálu 1 a provedla tam bezpečnostní operaci. Důvodem byla chyba úřednice, která pustila do bezpečnostní zóny čtyřčlennou francouzskou rodinu, ačkoli byl u ní pozitivní test zjišťující stopy výbušnin. Rodinu policisté následně vyhledali a znovu prověřili a poté nechali pokračovat v cestě.

Podobná situace s dočasným uzavřením se dnes odehrála také na letišti v Brémách. Podle spolkové policie se vyskytly obavy, že se do bezpečnostní zóny za kontrolním stanovištěm dostaly neoprávněné osoby. Toto podezření se ale nepotvrdilo. Kvůli přechodné mimořádné situaci je nicméně třeba počítat se zpožděním.

Témata:  letiště Frankfurt nad Mohanem Německo letectví a letadla Lufthansa

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy