Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická výpověď: Fotbalista po pádu letadla zavolal ženě, že žije. Chvíli poté zemřel

Zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii (29.11.2016)
Zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii (29.11.2016)
Foto: YouTube

Bogotá - Poslední let hráčů brazilského fotbalového klubu Chapecoense mohl mít alespoň pro někoho šťastný konec. Cesty osudu jsou ale nevyzpytatelné, a své o tom ví manželka Marcose Danila. Po hrůzné zprávě o pádu letadla se dozvěděla, že její manžel přežil. Následně ale zraněním podlehl.

Let brazilského fotbalového týmu Chapecoense se změnil v tragédii poté, co se letadlo se 77 pasažéry na palubě zřítilo nedaleko kolumbijského Medellínu. Podle policie nehodu přežili jen tři hráči a tři další cestující.

Na palubě bylo podle dostupných informací po většinu doby veselo. Fotbalisté se těšili na zápas a byli přesvědčeni, že protihráče porazí. Nedostatek pohonných hmot nebo problémy s elektřinou ale způsobily pád letadla, při kterém zemřelo 71 lidí.

Pád přežilo šest lidí, jejich stav je ale vážný. Mezi přeživšími je údajně i hráč Alan Ruschel, který má četné zlomeniny pánve, a brankář Jackson Follmann podle lékařů přišel o pravou nohu. Jeho kamarád Marcos Danilo sice pád přežil, o pár hodin později ale zemřel v nemocnici.

Po nehodě však byl Danilo při vědomí a zavolal domů své ženě. Řekl jí, co se stalo, a oznámil jí, že je v pořádku a živý. V pořádku ale nebyl a vážným zraněním následně podlehl.

Příčina pádu letadla známa není, pilot nicméně krátce před zřícením ohlásil problémy s elektřinou. Podle kolumbijského úřadu pro civilní letectví vyšetřovatelé nevylučují ani to, že stroji došlo palivo.

Podle informací listu Daily Mirror pilot před pádem vypouštěl palivo, aby předešel explozi po nárazu, čímž zvýšil naději pro přežití. Záchranáři pak skutečně hovořili o tom, že trosky stroje se nevznítily. Z dostupných fotografií je patrné, že letadlo se po dopadu rozlomilo na několik částí.

Témata:  Kolumbie zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 9:18

Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez Číny, tvrdí Blinken

Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by pro Rusko bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy