Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin rozdává občanství. Po Seagalovi ho možná dostane Reaganův ekonom

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezident Vladimit Putin minulý týden osobně předal ruský pas herci Stevenovi Seagalovi. Kreml je nyní připraven zvážit udělení ruského občanství také ekonomovi Paulovi Craigovi Robertsovi, pokud Američan podá oficiální žádost.

"Pro získání občanství je nutné podat příslušnou žádost. Pokud se tak stane, bude posouzena," řekl Dmitrij Peskov, mluvčí Kremlu.

Paul Craig Roberts, který býval náměstkem ministra financí ve vládě prezidenta Ronalda Reagana, prý požádal Putina o ruské občanství kvůli tomu, že je ve vlasti kritizován za šíření ruské propagandy, ačkoliv ve skutečnosti kritizoval růst napětí mezi oběma jadernými velmocemi.

"Opravdu netoužím po zničení světa v termonukleární válce. V USA je to považováno za podezřelé, ale doufám, že v Rusku je to přijatelné," napsal v reakci na kritický článek listu The Washington Post.

Ale možná Američan vše myslel trochu jinak, než si vyložili v Rusku. "Putin udržuje mé utahování si z Washington Post při životě, prý je Kreml připraven vydat mi pas," poznamenal Roberts na svém webu. Dodal všal, že když Izraelec může být zástupcem šéfky americké centrální banky, tak by si i on mohl dopřát druhé občanství.

Témata:  Rusko Vladimír Putin

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy