Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chicago je třetí nejméně bezpečné město USA, počet vražd roste

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Chicago - Americké Chicago se potýká s prudkým nárůstem kriminality. Měsíc před koncem roku 2016 se již eviduje 701 vražd, u nichž téměř vždy hrála roli nejméně jedna střelná zbraň. Oproti roku 2015 se jedná o zvýšení počtu úmyslných zabití o 50 procent. Rekordní byl rok 1998, kdy úřady zaznamenaly celkem 704 vražd.

"Úroveň násilí, kterou jsme letos viděli v některých čtvrtích je naprosto nepřijatelná," uvedl v prohlášení šéf policie v Chicagu Eddie Johnson. Za prvních 11 měsíců bylo policii hlášeno 3315 přestřelek, převážně ve spojitosti s obchodem drog a válkami mezi gangy.

Chicago, jehož starostou byl ve 30. letech minulého století podnikatel českého původu Antonín Čermák, je třetím nejméně bezpečným americkým městem po New Yorku a Los Angeles.

Vedení velkoměsta ve státě Illinois u Michiganského jezera oznámilo, že se rozhodlo přijmout dalších 1000 policistů s cílem zločinnost v Chicagu omezit a získat zpět narušenou důvěru široké veřejnosti.

Témata:  Chicago USA kriminalita

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy