Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do čínského jezera se zřítil mikrobus, 18 cestujících zemřelo

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Peking - V provincii Chu-pej v centrální části Číny se dnes ráno zřítil do jezera mikrobus, zahynulo 18 lidí. Ve vozidle byly asi dvě desítky lidí, řidiče zatkla policie.

Nehoda se stala poblíž města E-čou. Mikrobus zmizel téměř úplně pod vodou. Valná část centrální Číny byla v posledních dnech zahalena mlhou, zprávy o nehodě se ale nezmiňují o počasí jako faktoru, který mohl k neštěstí přispět.

Agresivní jízda, vyčerpání řidičů, porušování pravidel silničního provozu a špatný technický stav vozidel patří v Číně k častým příčinám nehod, i když úřady v posledních letech usilují o nápravu.

Havárie, při kterých vozidlo spadne do vody, bývají téměř vždy smrtelné, protože jen málo Číňanů umí plavat, což platí zejména o venkově.

Podle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) přišlo v roce 2013 na čínských silnicích o život asi 260.000 lidí. Oficiální čínské statistiky za loňský rok uvádějí 58.022 mrtvých.

Témata:  Čína nehody autobusů jezera

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy