Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Maroku byl zadržen radikál napojený na Islámský stát

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Rabat - Marocké úřady zadržely radikála, který údajně fungoval jako prostředník mezi veliteli Islámského státu a buňkou, kterou Francouzi rozprášili v listopadu.

Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na marocké ministerstvo vnitra.

"Kvůli své misi se (podezřelý) setkal na turecko-syrské hranici s posly Islámského státu a dostal instrukce, ... které měl předat skupině, jež byla zadržena na francouzské půdě," uvedlo marocké ministerstvo ve svém prohlášení. Podezřelý měl údajně v plánu odcestovat do Francie přes Německo a použít přitom padělaný cestovní pas.

Francie nedávno oznámila, že se jí podařilo zmařit pokus o útok, který se měl odehrát 1. prosince v oblasti Paříže. Policie původně zatkla čtveřici Francouzů a tři Maročany, dva z nich ale později propustila.

Čtyři Francouze ve věku 35 až 37 let a šestačtyřicetiletého Maročana následně justice obvinila mimo jiné z účasti v teroristické skupině s cílem připravit zločin.

Témata:  Maroko Islámský stát

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy