Drsný útok: Ochranka metra se dostala do brutání šarvátky s gangem černochů (8:37) | video: YouTube

Dva příslušníci ochranky, muž a žena, se v jedné ze stanic metra pokusili zadržet vandala, který zničil vstupní turniket. Po chvíli se ale scéna změnila – na místo dorazili další muži, kteří odmítli spolupracovat. Když se muže pokusila ochranka odvést, přátelé zadrženého muže strážce pořádku obklíčili.

Než mohla ochranka situaci uklidnit, skupina je pronásledovala a křičela na ně, ať jejich kolegu nechají jít. Protože ochranka vyhodnotila situaci jako nebezpečnou, zavolala na pomoc policejní posily. Než přijely, skupina bezpečnostního pracovníka napadla. V zoufalé snaze pomoci kolegovi jeho parťačka pustila zadrženého a vytáhla obušek, aby vyděsila kriminálníky.

Když už se zdálo, že gang ustupuje, jeden z mužů se vrátil. Po chvíli boje se útočníci dali na útěk. Když na místo dorazili policisté, žena je informovala, že útočníky byli „tři černí muži" a že jí jeden z nich sebral obušek.

Podle serveru Express není známo, jaká zranění člen ochranky utrpěl, na místo však dorazila sanitka. Podle některých zdrojů byli útočníci migranti, oficiálně však tato informace potvrzena nebyla. Dačí zdorje mluví o útočníích jako "Afričanech". 

Záběry z násilné hádky přichází ve chvíli, kdy švédská policie varuje, že nemá prostředky, aby se vyrovnala s rostoucím násilí a trestnou činnosti v této zemi. Více než 50 oblastí ve skandinávské země je v současné době označováno jako „no-go" zón. Denně policejní službu opustí asi tři policisté.

– Globe24.cz

100

Bývalá prezidentská pravá ruka: Kampaň mě totálně znechutila, šla na…

Čtěte dále