Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropští kuchaři v Turecku provádějí špionáž, usoudil Erdoganův poradce

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Yigit Bulut, blízký poradce tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, si vzal na paškál kuchaře z Evropy. Při hledání kulinářských specialit v Turecku prý provádějí zlovolnou špionáž.

"Jednoho dne jsem sledoval program na jednom televizním kanálu. Angličan a Ital putují od vesnice k vesnici, připravují jídla a objevují požitky z Anatolie," řekl Bulut v turecké televizi A-Haber.

"Nevím, jestli jste si toho všimli, ale všechny tyto pořady o vaření dělají cizinci. Proč Britové, Němci, Italové nebo Francouzi chodí po vesnicích v Anatolii a v Thrákii? Sbírají informace," ptal se Bulut před netečně se tvářícím moderátorem.

Podle AFP Bulut podle všeho odkazoval na jeden z populárních televizních pořadů o vaření "Z Evropy do Anatolie", ve kterém figurují dva šéfkuchaři z Nizozemska a Itálie. "Naši krajané jsou naivní," postěžoval si Bulut. "Otevřou dveře, vyzradí tajemství, řeknou jim, kde se nacházejí místní vojenské základny a muniční sklady". Své občany proto vyzval, aby byli ostražití.

Bulut před třemi roky tvrdil, že Erdogan je terčem častých pokusů o atentát. Pachatelé v některých z nich údajně na to šli přes "telekinezi".

Témata:  Turecko zajímavosti

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy