Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Většina uprchlíků bude moci zůstat v Německu. Tři čtvrtiny lidí získaly ochranný status

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Norimberk - Podle informací, které německá vláda poskytla parlamentní straně Levice, bude moci většina žadatelů o azyl v Německu zůstat. V období od července do září 2016 získaly mezinárodní ochranu tři čtvrtiny uprchlíků.

Průměrná doba vyřízení jedné žádosti o azyl trvala ve třetím čtvrtletí letošního roku 6,6 měsíců. Ještě předtím, než se migranti dostanou k podání žádosti, pobývají ale v zemi už kolem osmi měsíců. Kolem 110.000 uprchlíků čeká na rozhodnutí o udělení či zamítnutí azylu již přes rok, více než 36.000 dokonce již více než dva roky, informovala agentura DPA.

Podle registru cizinců se v Německu ke konci září zdržovalo více než 788.000 migrantů, o jejichž statusu se ještě nerozhodlo. Zhruba 54.000 z nich ještě ani nepodalo žádost o azyl.

Z těch uchazečů o azyl, jejichž žádosti úřady mezi roky 2014 a 2015 zamítly, se jich na území Německa na konci letošního září zdržovalo 50 tisíc. Do ledna do září letošního roku bylo vyhoštěno téměř 20 tisíc osob - většina z nich do Albánie, Kosova nebo Srbska.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy