Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pravděpovobně islamistky zabily v Nigérii 30 lidí

Islamisté z Boko Haram
Islamisté z Boko Haram
Foto: Twitter

Madagali (Nigérie) - Nejméně 30 lidí bylo dnes zabito a dalších 67 osob utrpělo zranění při sebevražedném bombovém útoku ve městě Madagali na severovýchodě Nigérie.

Informoval o tom podle agentury AP mluvčí armády. Úřady viní z masakru islamisty z organizace Boko Haram.

Na opačných koncích rušného tržiště v Madagali se ráno odpálily dvě sebevražedné atentátnice. Místo výbuchu je kousek od lesa Sambisa, kde se ukrývají bojovníci Boko Haram. Útok je podle AP nejspíš odvetou za poměrně úspěšnou vládní ofenzivu proti islamistům.

Boko Haram měsíce Madagali ovládalo, ale loni bylo město osvobozeno. Loni v prosinci poblíž stejného tržiště zaútočily dvě sebevražedné atentátnice a tehdy také zabily 30 lidí. V červnu pak v Madagali extremisté z Boko Haram postříleli na pohřbu 18 osob.

Témata:  Boko Haram Nigérie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy