Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povolení k pobytu výměnou za sex? Je to lež, chce se jen vyhnout deportaci, zlobí se obviněný policista

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ženeva – Policista ve Švýcarsku zřejmě bude odsouzen z úplatkářství poté, co vyšlo najevo, že obchodoval s udělením k pobytu. Ukázalo se, že nejméně po jednom iráckém migrantovi žádal sexuální služby výměnou za toto povolení.

K incidentu došlo už v roce 2010, před soud se případ dostal až poté, co třiašedesátiletý policista odešel ze služby, píše server Breitbart s odvoláním na švýcarský list Blick. Podle obžaloby policista nutil migranta, aby mu poskytl orální sex při třech různých příležitostech v autě a v domě bývalého důstojníka. Iráčan žil ve Švýcarsku od roku 2006 a v roce 2010 měl být deportován.

Bývalý důstojník odmítá, že by požadoval jakýkoli úplatek, k žádné sexuální službě podle něj vůbec nedošlo. Požaduje proto osvobozující rozsudek. Bývalý policista a jeho obhájce Cyrielle Friedrich teď vyčkávají na rozhodnutí soudu. Friedrich obvinil žadatele o azyl z toho, že zfalšoval příběh tak, aby měl větší šanci na získání azylu a aby se vyhnul deportaci. Podle obhájce migrant „hraním této hry získal sedm dlouhých let života ve Švýcarsku".

Nejedná se o první podobný případ údajně nevhodného sexuálního chování mezi migranty a autoritami ve Švýcarsku. Začátkem letošního roku byl žadatel o azyl, který si odpykával trest za znásilnění ve švýcarském vězení, osvobozen členkou vězeňské stráže, se kterou navázal romantický a sexuální vztah.

Pár - syrský přistěhovalec Hassan Kiko a bývalá dozorkyně Angela Magdiciová - uprchl do Itálie, kde byli oba měsíc po incidentu zadrženi. Zatčení přišlo méně než týden poté, co dvojice zveřejnila video, ve kterém se vysmívala policii a nadávala na vězeňské jídlo. Magdiciová v něm také řekla, že osvobodila sériového násilníka, protože ho milovala.

Z využívání migrantů k sexu byli obviněni také někteří doborovlníci pracující v dnes již neexistujícím táboře v Calais. Z diskuzí na sociálních sítích bylo zjištěno, že někteří aktivisté považovali své sexuální vztahy s migranty jako normální. Někteří jejich kolegové poukazovali na to, že jde o krajně nehodné a nemorální chování.

Témata:  Švýcarsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy